Wij zijn Heusden
/

Een zelfportret van de bewoners van Heusden

 

HET BOEK 'WIJ ZIJN HEUSDEN'   

Het boek ' Wij zijn Heusden' is nu in beperkte oplage beschikbaar. 

Op 31 augustus is het boek  gepresenteerd tijdens de opening van de expositie in Vesting Heusden. Het boek met een harde cover en 192 pagina's toont alle 77 gezinsfoto's in hun eigen huis. De variatie is enorm; van een vrouw van 97 jaar in het bejaardentehuis, een vluchteling gezin, boerenfamilie tot een beroemde wielrenner.  Iedere foto wordt begeleid door een stukje tekst, hoe de bewoners in Heusden terecht zijn gekomen, hun geschiedenis en hun dromen.  Naast de kleurenfoto van het huishouden in hun eigen omgeving zullen ook alle individuele zwart portretten in het hart van het boek te zien zijn. Dit zijn een paar honderd portretten die allemaal op dezelfde manier belicht en gefotografeerd zijn. Het contrast tussen de gezinsportretten en individuele zwart-wit portretten laat de kracht van diversiteit en eensgezindheid zien.  Alhoewel er aan de buitenkant veel verschillen te zien zijn, lijken we toch allemaal op elkaar.

Het initiële plan was om de bevolking van Heusden te fotograferen maar gaande weg kwamen de fotografen er achter dat ze eigenlijk een soort afspiegeling van Nederland aan het fotograferen waren.  Heusden is een diverse gemeente met 11 kernen met verschillende sociale-demografische factoren. 

Het boek is voor €29,90 te koop in de lokale boekhandels in de gemeente Heusden.   

 Het is mogelijk om het boek via deze website te bestellen. Na uw bestelling krijgt u een email met de de gegevens voor de de afhandeling van de bestelling.  Voor de verzending rekenen wij € 5,95.