Wij zijn Heusden
/

Een zelfportret van de bewoners van Heusden

 

HET PROJECT 

Wat is de identiteit van gemeente Heusen? Van Heusden aan de Maas, het boerendorp Herpt,  het multiculturele Oud-Heusden tot de grote groeikern Drunen.  Is er een ziel van Heusden? Wij zoeken het antwoord in de vorm van een documentaire beeldreportage waarin de inwoners van Heusden elkaar en zichzelf gespiegeld zien.  In alle kernen zal het resultaat buiten op groot formaat te zien zijn. 77 families in hun eigen omgeving worden vastgelegd, inclusief individuele portretten om het contrast te tonen tussen een mens in haar sociale omgeving en als individu. We willen Heusden laten zien in wat men deelt en en wat onderscheidend is. Het doel is het leveren van een visuele bijdrage aan de wederzijdse (h)erkenning en saamhorigheid onder bewoners.


ONDERDEEL VAN 7 EEUWEN HEUSDEN

Het project " De bewoners van Heusden" is onderdeel van het programma 7 eeuwen Heusden dat dit jaar door de gemeente is  georganiseerd.

TEAM

Judith Baas en Mabel Mangnus wonen in Herpt en in Heusden. Judith is fotograaf en fotoredacteur bij de Volkskrant. Mabel is fotograaf en heeft een fotostudio Sol10 in Heusden Vesting. Beide hebben op veel  plekken gewoond, ook in het buitenland. Zij wonen nu al 12 jaar in Heusden waar zij geïnspireerd zijn geraakt door de grote diversiteit aan mensen. Het project laat de culturele identiteit van de gemeente zien, de verschillen maar ook de overeenkomsten.