Wij zijn Heusden
/

Een zelfportret van de bewoners van Heusden

 

Publicaties in de media, online en kranten


29 september, vanaf 19.00, Wij zijn Heusden op televisie bij  HTR, De tafel van Heusden. Leo Swaans interview de makers, Judith Baas en Mabel Mangnus.

Persbericht: 

Komend weekend zendt de Heusdense Televisie en Radio Stichting (HTR) een nieuwe aflevering uit van ‘De tafel van Heusden’. 

 Bij de start van het negende seizoen van deze serie praat presentator Leo Swaans met de twee samenstellers van het unieke fotoproject ‘Wij zijn Heusden’ dat op dit moment volop belangstelling krijgt. Op 31 augustus jongstleden verrichte Commissaris van de Koning, de heer Wim van de Donk, de opening van het fotoproject ‘Wij zijn Heusden’. Foto’s van 78 Heusdense huishoudens en 254 individuele Heusdenaren zijn vastgelegd. 

Naast de opening van de tentoonstelling, ontving Van de Donk ook het eerste exemplaar van het unieke fotoboek wat bij het fotoproject hoort. De tentoonstelling loopt nu vier weken. Op de gevels in de vesting Heusden hangen kleurenfoto’s van 78 families uit de gemeente Heusden. Op de bovenverdieping van het Heusdens Bureau voor Toerisme hangen de 254 zwart wit portetten.

 Swaans vraagt zijn gasten Judith Baas uit Herpt (fotoredacteur bij de Volkskrant) en Mabel Mangnus uit Heusden (fotograaf) onder andere over het idee achter het project, de voorbereiding, de keuzes, de werkwijze, de voortgang en de inspirerende momenten bij de honderden personen die zij ontmoetten.

 De HTR-uitzending op Ziggokanaal 42 is op zaterdagavond 29 september om 19.00 uur. Het programma wordt herhaald op zondag 30 september om 20.00 uur. 

Meer informatie op de site van HTR www.htrmedia.nl, waar ook via ‘uitzending gemist’ deze aflevering, maar ook eerdere uitzendingen, bekeken kunnen worden


Eigen video: The making of 'Wij zijn Heusden'

Iedere woensdag en donderdag gingen de dames op pad.

Artikel in de Volkskrant, super trots!

Volkskrant Artikel in Brabants Dagblad, zaterdag 1 september: 
Ook online een nog uitgebreider artikel met video 

In zwart-wit zijn alle Heusdenaren gelijk 

Omroep Brabant, op televisie en op de website

Klik, Honderden portretten van de bewoners van Heusden


Hallo Heusden, online

Ontroerende foto’s van gewone mensen


Heusdense courant 22 augustus 2018